Cultura si Spiritualitate: Talmacirea Apocalipsei 12

Talmacirea Apocalipsei 12







Talmacirea Apocalipsei, incepand cu capitolul 12 pana la final

Prostituata si Fiara din apocalipsa - doua personaje distincte

Puţină lume la o primă lectura realizează că Fiara din apocalipsa, cea cu numarul 666 si Prostituata sunt doua imparaţii distincte şi diferite, care se sprijină una pe cealalta, deşi se urăsc.

In capitolul 12 apare primul personaj major, balaurul, cel care va crea si va stăpâni celelalte personaje, proorocul mincinos, fiara si prostituata, descrise in capitolele urmatoare.

Iarasi putina lume realizeaza ca “cele 7 potire”, “cele 7 trambite” etc. descriu aceeasi secventa de evenimente.

Apocalipsa cuprinde 2 parti majore ca plasare in timp, perioada de pana la Imparatia de 1000 de ani si perioada de dupa mia de ani, care incepe de la capitolul 20 si despre care nu se spune decat ca vor exista doua neamuri, Gog si Magog care, amagiti de primul si ultimul personal malefic lasat liber, Balaurul, se vor razboi cu cei credinciosi ai lui Iisus si insusi D-zeu din Cer (Apoc. 20:8,9) îi va nimici.
Perioada de pana la mia de ani, ar putea fi identificata cu Veacul Acesta, iar oamenii care au trait in aceasta perioada sunt numiti de Iisus fii veacului acestuia, adica toti cei nascuti intre prima si a doua sa venire. („Fiii Veacului – Generatiei Acesteia sunt / vor fi mai destepti ca Fiii Luminii”, adica ingerii, spune Iisus).

Ce si cum va fi dupa mia de ani, e imposibil acum de spus. Dar ce va fi pana la mia de ani, e mult mai usor.

Timpurile pana la mia de ani, au fost dezvaluite lui Daniel, ca “O VREME“ (perioada dintre finalul robiei babiloniene, aprox. anul 538 i.Hr. si nimicirea romana a Israelului, anul 70 e.n.), “VREMURI” (perioada cat Israelul nu a existat ca stat, anul 70-1948) si “O JUMATATE DE VREME”, care se refera la jumatate din prima vreme, adica 538+70 impartit la 2, egal 304.

Anul 538 se estimeaza de catre cercetatorii biblici ca fiind anul vedeniei lui Daniel. Adunand la sfarsitul periaodei numita “VREMURI” (anul 1948) “O JUMATATE DE VREME”, adica 304 ani, ajungem la aprox. anul 2252. Asadar, in jurul anului 2250 ar putea fi incheiate toate capitolele Apocalipsei, pana la capitolul 20, unde incepe mia de ani. Aceasta “jumatate de vreme” ne este descrisa si de Iisus care spune ca mai intai trebuie sa se implineasca timpul neamurilor iar apoi “vor fi mari cutremure pe alocurea, veti auzi de razboaie si vesti de razboaie, dar sa nu va inspaimantati ca toate acestea trebuie sa se intample mai intai dar sfarsitul nu va fi indata”. Acest “indata” reprezinta “jumatatea de vreme” peste care unele religii au sarit, prevestind anual venirea lui Iisus, cazand in derizoriu. Toti oamenii nascuti de la Iisus incoace, reprezinta “generatia aceasta”. Nu e vorba cum spun anumiti comentatori ca vom apuca sfarsitul lumii, noi cei care traim deja. Apocalipsa climatica si demografia nu ar putea avea loc in total in urmatorii 30 de ani. Are loc in cateva sute de ani, adica zeci de generatii.
Noi acum suntem la inceputul capitolului 13. De unde stim? Din capitolul 12.
In capitolul 12 ni se descrie la figurat ţara Israel ca o femeie invaluita in Soare, din care s-a nascut un copil, (Iisus). Pe acest copil Balaurul a incercat prin Irod sa-l omoare, apoi prin fiara romană (a 4-a fiara din vedenia lui Daniel), caz in care s-a incercat nimicirea totala a tuturor evreilor. Cand Balaurul a incercat sa omoare pe femeie, in anul 70, intreg pamantul a dat ajutor femeii. In ce fel? Evreii s-au imprastiat printre toate popoarele.
Odata cu adunarea lor in Israel, capitolul 12 s-a incheiat si incepe capitolul 13, locul de unde Balaurul incepe razboiul cu cei care tin marturia lui Iisus (apoc. 12:17), deci, cu neamurile. Sămânţa acestui razboi a fost aruncata de teroristii islamici si din ea va creste ceva tot mai mare si mai monstrous pana va ajunge la noi, la fiecare (apoc. 16:16, Armaghedon).

Apocalipsa, capitolul 13 ne descrie aparita a doua fiare, cea care se ridica din mare, (UE), si cea care se ridica din pamant, care va fi Anticristul. (Va conduce UE prin Icoana Fiarei. Icoana fiarei, va fi un ,,computer” care printr-un sistem de sateliti ca si Galileo -care exista deja- va controla fiecare cetatean al UE - ,,nu vor putea cumpara si vinde nimic fara semnul Fiarei, pus pe oameni prin Icoana Fiarei - apoc. 13:14,15,16).
Cat va domni Anticristul in imparatia Fiarei (UE) nu se stie, dar se spune ca va calca Ierusalimul 42 de luni, dar in templul sfant recladit nu va intra (apoc. 11:1,2).

Capitolul 11 are loc tot in timpul capitolului 13, e mare suprapunere de evenimente in apocalipsa, de aceea trebuie citita de multe ori.
In aceasta perioada, cand anticristul va calca cu armatele sale Ierusalimul, vor prooroci in templu cei 2 prooroci, Ilie si Enoh (apoc. 11:3). Acestia vor fi prinsi si dusi in capitala imparatiei fiarei pe strazile marelui oras, nu putem sti inca, dar se poate sa fie Roma, unde vor fi omorati si expusi morti 3,5 zile in fata intregului pamant, (vor fi vazuti la tv, internet, etc). Dupa 3,5 zile, acestia vor invia si lumea se va cutremura. Este indreptatit sa credem ca Anticristul isi va face din Roma capitala noului sau imperiu, altfel nu s-ar putea spune ca UE e fiara romana reinviata.
Cu putin timp inainte de a-si incepe Anticristul campaniile militare spre Tara Sfanta, lumea va asista la sfarsitul ,,prostituatei celei mari”, care sta pe ape multe si cu care fac comert toti imparatii lumii, care i-a imbogatit pe toti imparatii lumii.

Aceasta prostituata e reprezentata figurat ca o femeie calare pe fiara condusa de anticrist, o femeie care n-a fost vaduva, adica n-a indurat mari pustiiri din razboaie s-au cataclisme naturale majore. De unde stim ca Fiara si Prostituata sunt doua imparatii diferite? Fiindca ele sunt descrise ca una calare pe cealalta, prostituata pe fiara (apoc. 17:3). Apoi, dupa nimicirea prostituatei, descrisa pe larg in apoc. 18, este descrisa nimicirea Fiarei si a anticristului care o conduce (proorocul mincinos) in capitolul 19 (apoc. 19:19,20, care nu e altceva decat batalia de la Armaghedon).
Deci, cine e prostituata care nu a fost vaduva? Si de ce nu a fost vaduva? De ce calareste ea pe Fiara? Aceasta prostituata e SUA. Iar capitolul 18 descrie nimicirea intr-o zi a intregului continent nord American impreuna cu New York, marele Babilon. Babilonul cel mare nu e capitala imparatiei fiarei. Aici e confuzia. Babilonul cel mare, e capitala economica a imparatiei prostituatei.

Prostituata n-a fost vaduva fiindca pe teritoriul ei n-au avut loc razboaie mondiale si mari distrugeri. E prezentata ca fiind intr-un desert fiindca mare parte din teritoriul nord american e semi-arid iar dupa distrugerea lui intr-un mare cataclism, pe teritoriul prostituatei va ramane desert, moarte, durere si foamete (,,din cauza cenusei vulcanice in cantitati incredibile, cazuta in strat gros peste toata SUA, sau posibila cadere a unui corp ceresc”). Potirul din mana ei reprezinta valorile morale si materiale pe care le imprastie in toata lumea, respective valori culturale (asa zisa globalizare) si capitalicesti – banesti, prin bursa de la NY. Deasemenea valorile culturale americane se distribuie masiv si prin internet, SUA controleaza tehnologic internetul nu UE.
Odata cu nimicirea intr-o zi a Americii, aceste valori se vor duce si nu le vor mai gasi: “roadele poftei sufletului tau s-au dus de la tine si nu le vor mai gasi” (apoc. 18:14). Deasemenea evreii sunt sfatuiti sa iasa din mijlocul ei (unde au emigrat masiv dupa al doilea razboi mondial, apoc. 18:4). Cum va fi nimicita America intr-o singura zi de Dumnezeu? In centrul ei exista un mare vulcan, care erupe o data la 800 mii de ani. Timpul se implineste tocmai acum. La ultima, vulcanul respectiv a distrus totul pe o raza de 1000 km. Marti, 2 mai 2006 a fost prezentat un documentar detaliat de 2 ore (orele 21-23) la tvr1 despre acest vulcan. Eruptia lui va aduce intr-o singura zi “moarte, durere si foamete”, apoc. 18 cu 8. De ce va fi nimicita America? Fiindca va decadea moral, va pustii pamantul de resurse.
Ecologistii, militantii antiglobalizare si anarhistii, in nebunia lor ca mod de manifestare, presimt toate acestea si sunt un semn pentru noi, la fel cum a fost si caderea intr-un ceas a turnurilor gemene, (11 septembrie 2001) cand stirile tv-radio vuiau ca “a cazut America”. Caderea turnurilor gemene intr-un ceas de la lovirea lor e un simbol / semn care prevesteste nimicirea Americii intr-o zi.

Cand vor fi toate acestea? Cand va avea loc nimicirea prostituatei care a nimicit pamantul prin epuizarea resurselor si poluare? Cam in timpul cand Fiara va fi carmuita de Anticrist (proorocul mincinos, fiara care se ridica din pamant).
Atunci dupa acel cataclism major va avea loc un necaz asa de mare cum n-a fost de cand e omul pe pamant. Ce va fi acel necaz?

Suprapunerea marilor dezastre climatice peste o cadere economica globala, odata cu nimicirea Americii. Deasemenea combustibilii fosili for fi epuizati. Nu va mai fi nici carbune, nici gaze, nici benzina, doar centrale nucleare, peste tot.
Oamenii vor vinde si vor cumpara numai daca vor fi insemnati cu un cip care va contine in el codul cu numarul Fiarei, 666, el exista deja, se numeste EAN-13 si se foloseste in lume.
Atunci se va implini o profetie groaznica. Anticristul va ataca pe prostituata, in scop de jaf, iar bazele militare americane din lume si submarinele nucleare vor bombarda masiv Europa. Acest bombardament va fi tintit spre centralele nucleare, singura sursa de combustibil ramasa pentru europeni. Cand acestea vor exploda, se va implini ce scrie in apoc. 16:4,5,6, unde se spune ca apele au devenit sange si tot ce e in ele a murit (din cauza radiatiilor).
Atunci, singurul loc ramas prosper si nepustiit va fi tara sfanta, Israelul. Anticristul isi va pune in minte sa atace aici declarandu-se Mesia si D-zeu. Va fi sprijinit de asiatici.
Locul marii confruntari va fi valea orasului Meghido (Armaghedon). Chiar inainte de marele razboi, râul Eufrat va seca, (apoc. 16:12) ca sa fie pregatita calea aliatilor asiatici (imparatilor de la Rasarit).
In acea zi a Armaghedonului se va implini profetia din Isaia:

Isaia 63:4,5,6:

4. Căci în inima Mea era o zi de răzbunare, şi venise anul celor răscumpăraţi ai Mei.

5. Mă uitam împrejur, şi nu era nimeni să M-ajute, şi Mă îngrozeam, dar nu era cine să Mă sprijinească; atunci braţul Meu Mi-a fost într-ajutor, şi urgia mea M-a sprijinit!

6. Am călcat astfel în picioare popoare în mânia Mea, le-am îmbătat în urgia Mea, şi le-am vărsat sângele pe pământ." Apoc 16.16;


Cum va nimici Dumnezeu prin Iisus aceasta mare hoarda de oameni, nu putem sti (apoc. 19:21).

Ce stim sigur, e ca in acea zi, el va veni pe Pamant pentru a doua oara. Atunci se termina capitolul 19 din Apocalipsa, si incepe imparatia de 1000 de ani, pe Pamant, unde orice imparatie va fi nimicita iar Iisus va conduce neamurile cu un toiag de fier. Toiagul de fier reprezinta mari interventii si minuni in legile naturale ale lui D-zeu, lipsa potrivnicului (a Diavolului), iar tuturor celor care vor trai atunci le va fi bine. Dupa mia de ani, Fiul (Iisus) va preda Imparatia lumii materiale in mainile Tatalui, dupa o noua si ultima confuntare cu Diavolul – Balaurul dezlegat din abis. Atunci Cerul si Pamantul vor disparea iar marea nu va mai fi. Oamenii de pe pamant morti si vii, vor fi judecati si vor primi un trup pentru vesnicie, unii vor merge in Rai alaturi de ingeri si Dumnezeu Tatal, altii in chinul vesnic alaturi de Balaur (apoc. 20:10,15). Daca mia de ani va insemna chiar 1000 de ani pamantesti, atunci finalul lumii materiale va fi prin 3250.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Cultura si Spiritualitate Urang-kurai